Wildemar och världens bästa valpar!

I juli kom vår lille prins Wildemar till världen! Han hänger med på träning och tävling redan :)

1 2

Så det blir ingen kontinuitet med uppdateringen här på hemsidan… ;) följ oss gärna på Facebook, där uppdaterar jag alltid när ”valparna” varit duktiga och presterat. Nästan varje helg blir det något grattis! Hela ligan presterar fantastiskt i flera olika grenar: agility, lydnad, Htm, freestyle, rally, bruks och utställning – väldens bästa valpar och valpköpare! :) Jag försöker hinna med och uppdatera deras egna resultatsidor efterhand, så håll utkik där!

17

Under slutet av min graviditet och en tid efter kunde jag inte springa själv och hade då duktiga extrahandlers, tack Ebba, Emelie och Lina! Ebba och Lira tog silver på Ungdomas-SM och DM-silver!

11Emelie och Elda tog guld på Skåne DM!

5I söndags fick Elda sitt tredje förstapris i lydnadsklass 2 och därmed LP2 :)

15

Lira håller på att skolas om från lydnadshund till brukshund… ska bli spännande!

14Må gott alla vänner! :)

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Många fina resultat!

Promotionvalparna visar framfötterna mycket! Så stolt uppfödare! :) Kennel Promotion har fått sin första CHAMPION!!! Såå stort för mig och så klart för Sabine! Det är Promotion Buell Cyclone ”Iver” som idag blev svenska Heelwork to Music-champion, grattis! Dessutom har Iver och Sabine presterat långt mer än man kunde drömma om… De vann SM-guld i HtM, blev Årets HtM-hund och Årets HtM nybörjare. De tog NM-lagbrons i HtM och blev 5:a på NM i HtM, deltog på EM i HtM och vann Agria Freestyle Cup! Galet roligt!!!

Pipen, Baera och Elda har tävlat agility och tagit pinnar och vunnit flera klasser! Elda är dessutom upplyttad till både hopp- och agilityklass 2! Fina lilla Eldloppan!

Film på Eldas senaste lopp: http://www.youtube.com/watch?v=I9hP0jKDSP8

Kato och Mio har varit på utställningar i Danmark, Finland och Estland och tagit flera CERT!!! Pipen har tagit internationellt CERT! Snygga valpar dessutom!!!

Duke och Baera är uppflyttade till lydnadsklass 3! Elda och Pipen har tagit LP 1. Gira och Mio är också uppflyttade till lydnadsklass 2.

Duke och Zolo har tävlat bruks och är uppflyttade till lägre spår!

Baera, Iver och Gira har tävlat rallylydnad med fina uppflyttningsresultat och titlar!

Nu har jag säkert glömt någon fin prestation… men valparnas sidor ska snart bli uppdaterade så då får jag fylla i… STORT GRATTIS ALLA ÄLSKADE UNGAR OCH BÄSTA VALPKÖPARE!!!! <3 <3 <3

Sedan grädde på moset… Lira och jag vann uttagningen till Sveriges WAO-landslag i agility (525) och ska åka till Lignano i Italien i maj! Wohoooo!!! Så lycklig!! Min fina Lira! <3

 

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Eldas första agilitypinne och LP1

Elda debuterade i agility klass 1 den 28 september i Hanaskog och gjorde det med bravur! Hon vann agilityklassen, duktiga lilla eldloppan.

Här är en film på loppet:

http://www.youtube.com/watch?v=cm2dOPyPQp0

…och för några helger sedan debuterade hon med sitt lag Faster than lightning som resulterade i en SM-pinne :D Då gjorde hon två lopp med två förarfel dvs 5 fel i varje. Jag måste vara noga när jag springer med henne!

http://www.youtube.com/watch?v=aapw4RjNVxU

 Så roligt att få börja tävla henne!

I början av september tävlade vi lydnadsklass 1 för tredje gången och tog vårt tredje förstapris och därmed fick Elda sin första titel: LP1 <3

Här är film från tävlingen: http://www.youtube.com/watch?v=WpXZkSp8-yc

 

 

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Valpträff och MH

En helg i augusti kom alla lusegrisarna hem igen på besök! Helt fantastiskt att alla kunde komma, med tanke på att valparna bor i Norge, Finland, Danmark och i Sverige från Umeå i norr till Skurup i söder så är det inte helt självklart. Men alla kom och det är jag så glad över! En superrolig helg, tack allihop!

allihop_aug13

Några kom redan på fredagen mendan andra slöt upp på lördagen då det var dags för MH i Lomma. Hela kullen gjorde ett jättefint MH. Jämna i reaktioner och alla hade bra på skotten :) Så är det bara min egen lilla Elda som olägligt började löpa i veckan före MH som nu på lördag den 8/9 ska göra MH på samma plats och för samma beskrivare. Tusen tack till Conny Borg och Ingrid Borg Vogel som fixade MH åt oss!

På lördags kvällen hade vi grillfest. Min bror med fru från cateringfirman Mat och Allkonsult ordnade fantastisk god mat åt oss! Tack! Vi hade en jättetrevlig kväll med två uppvisningar, en i Heelwork to Music av Sabine & Iver  och en i freestyle av Li & Gira. Så himla duktiga!

På söndagen tränade vi tillsammans. Vi provade på rallylydnad, tränade vanlig lydnad och agility. Verkligen roligt att se alla valparnas fina framsteg och utveckling i olika grenar!

Jag är så otroligt stolt över kullen, allt ni fina valpköpare presterat med dem under året och att se att de alla mår fint och fungerar. Så tacksam över att just ni ville köpa valp! Nu laddar jag för MT våren 2015… ;)

STOOORT GRATTIS till allas resultat under året! Riktiga allroundhundar som presterat i lydnad, rallylydnad, bruks, utställning, freestyle och heelwork to music! Extra stolt är jag över att Kennel Promotion, genom Promotion Buell Cyclone ”Iver” och Sabine, redan har ett landslagsekipage i Heelwork to Music!!! De representerar Sverige på EM i Holland och NM i Danmark. LYCKA TILL!!!

 sabine_iver_EM

 

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

VALPARNA 1 ÅR!

Idag är det ett år sedan den första kullen på Kennel Promotion föddes! De var ju elva från början men två små lusegrisar somnade in de två första levnadsdygnen :( sorgligt och otroligt ledsamt. Får tårar i ögonen bara jag tänker på de stunderna… men jag har nio överlevande valpar som idag fyller ett år! De gör alla så fina framsteg i träningen och livet och jag får glädjetårar av att tänka på det <3 Jag hade förmånen att få åtta underbara valpköpare som förvaltar sina guldklimpar på bästa sätt :)

GRATTIS Gira, Pipen, Duke, Zolo, Kato, Mio, Iver, Baera och Elda!

Elda, min egen prinsessa på ärten <3

Senaste framgången för Promotionvalparna var på utställning i Qpoolen, Hässleholm, där Duke, Gira och Elda gick till final i syskonklassen och placerade sig 3:a :)

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Gott nytt år!

Vi lägger ett fantastiskt 2012 bakom oss och blickar framåt mot 2013!

Under 2012 födde jag upp min första valpkull på Kennel Promotion. En otroligt häftig resa som jag gärna gör om, men det får vänta några år ;) Alla de små ”snabba motorcykelvalparna” har fått underbara hem och det är jag så lycklig över :) I augusti planerar jag MH för kullen, hoppas att alla nio kan beskrivas samtidigt.

Lira kom tillbaka från mammaledigheten snabbt och i bagaget för 2012 har vi även ett SM-GULD i agility lag och ett SM-kval. Det ska bli vansinnigt kul att försvara guldet i Falkenberg  tillsammans med våra härliga lagkompisar och även se vad vi kan ge individuellt i år.

Det rullar på med Dog Promotion, mitt lilla företag där konsultuppdragen duggar tätt och uthyrningen av ladan ökar hela tiden. Roligt att få dela med sig av min kunskap och utrymme till er andra! :) Kom gärna med förslag på vad som kan förbättras ute i ladan eller önskemål om kurser att dra igång. I februari har vi förmånen att Vappu Alatalo kommer och håller kurs i hoppteknik! Ska bli superspännande!

För egen del ska jag gå kursdagar för Åsa Jacobsson, Canis Skåne, det ska bli roligt att själv få gå kurs.

Sedan hoppas jag att Greg Derrett kommer till Sverige igen under året. Kursen som Fanny (klickerklok.se) ordnade i höstas var superbra och Greg är en inspirerande instruktör!

Jag kommer fortsätta att prata med min metala coach Jenny Wibäck (VOVpedagogik) eftersom det ger mig väldigt mycket både gällande tankar i träning och på tävling.

Elda är en rolig liten krabat att träna :) Hon har en häftig personlighet av lugn, koncentration och tryck. Ska bli så spännande att se hennes utvecklig i både lydnad och agility. Jag tar träningen med ro, ingen stress, jag vet vart jag vill och vad som krävs för det. Men kan inte låta bli att tränka på att vi kommer att få tävla tillsammans i år… Tänk att om ett par månader blir hon och hennes syskon 1 år och i september blir hon ”agilitymyndig”.

Bloggandet har ju varit förfärligt dåligt… jag uppdaterar mer aktivt på Facebook. Förmodligen lär det inte bli bättre i år, men jag kan ju försöka… :)

FULL FRÄS IN I 2013!!!

 

 

Posted in Okategoriserade | 1 Comment

Snygga och trevliga Promotionvalpar!

Hösten gick i ett rasande tempo och nu har första snön just fallit. Elda tyckte det var störtskoj att rejsa runt i snön :) Jag hinner inte uppdatera bloggen så mycket som jag skulle vilja… Men FB blir lite mer uppdaterat iaf, följ oss gärna där! Det är full fart ute i träningsladan, egen träning, kurser och privattimmar så kvällarna fylls snabbt. Skoj!

 

Får rapporter från valparnas ägare om att de hittar på lite av varje tillsammans: lydnad, freestyle, agility, sök, spår, rapport, rallylydnad, vallning – kan jag bli annant än GLAD! Vilka underbara valpköpare! :)

 

I höst har flera Promotionvalpar varit på utställning på olika håll i Sverige (Pipen, Duke, Iver och Gira) och i Finland (Mio), och det har gått strålande! Så fin kritik och så sociala och trevliga de varit i hanteringen och klarat miljön superbra! Å vunnit allt har de gjort! Sååå STOLT! På Malmö valputställning ställdes Duke, Gira och Pipen i en grupp och kom 4:a av 15 grupper! Häftigt att en kelpiegrupp placerade sig så fint! Grattis!!!

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

SM-GULD och SM-kval!!!

Helt galet kul! Lira har verkligen rivstartat efter mammaledigheten :) Började med en andraplacering i Falkenberg på första tävlingen på 7 månader. Två helger efter tog vi SM-guld med vårt lag Fifty-Fifty :) Världens bästa lagkompisar Lotta & Neil, Mette & Tux och Nickie & Japp ni är grymma!!! Vilken känsla att få springa ärevarv och vara bäst i Sverige! :)

I juli åkte vi till Uppsala och tävlade en vecka på Wiksslott. Vi fick med oss 7 resultat hem, alla topp-10 i konkurrens med upptill 140 andra hundar. Bäst var en fjärdeplats :) Småmissar i alla lopp, vi är fortfarande ringrostiga ;) men såå kul att vara tillbaka!

Lira verkar alltså vara i fin form efter valparna, jag har låtit henne gå i treadmile två gånger i veckan sedan valparna åkt och fått henne genomkänd av både Sophie och Cissi. Lira verkar ha byggt på sig fina muskler igen och det är så skönt att hon kan träna för fullt igen! :) Lyckligast är Lira :)

Snart blir det mer datortid när hösten kommer, då ska jag uppdatera om valparna ordentligt… Alla verkar trivas i sina nya hem och jag blir alldeles tårögd av alla roliga, fina och härliga rapporter!!! Pussa era guldklimpar!!!

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Tiden rasslar på…

…oj vad tiden går fort just nu. Hinner inte med något som jag tänkt känns det som. En liten Elda och två vuxna hundar som ska ha sitt tar sin tid plus allt annat. På jobbet är det ju en intensiv period nu vid terminsslut och hemma så växer allt trädgården galet snabbt… ;) Men vi mår bra och det är huvudsaken :) Det får ta sin tid att komma igen efter valpresan… Får rapporter från alla valparna som flyttat om att de är sociala, trevliga och miljöstarka, det värmer kennelmammans hjärta mycket! Pussa era små guldklimpar!

Lira började tävla i helgen :) Vi var i Falkenberg. Målet för helgen var informationssamling inför SM-förberedelser kommande två veckor. Första loppet kändes ringrostigt och vi var både lite avvaktande och ovana. Fick med oss två rivningar och en snurr=vägran. I andra loppet kom vi tvåa! :) Superskoj, en bonus! På söndagen gjorde hon inte vippen bra så den tog jag om = disk och i lopp två så kom jag ur rytm och var inte riktigt med i loppet så jag diskade oss på en enkel sak. Ska springa banor nu fram till SM så att jag kommer tillbaka till fulltfokus :)

Elda var med hela helgen och hon skötte sig så fint. Cool liten prinsessa! Helt oberörd av miljön, tyckte det var spännande men la sig gärna och sov mitt i allt! Härligt! Träningsmässigt som jobbar vi med att hon ska bli klickerklok, självbehärskning, lek, belöningar, frivillig kontakt på promenader och lite sånt. En underbar liten hund! Så klart ;)

Så en snabbrapport om hur livet ser ut just nu… vi kommer igen! Kram till er! :)

 

 

 

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd

Testade och besiktigade!

Oj oj oj vad det händer saker nu! :) Valparna är väldigt aktiva och har ett stort rörelsebehov. Försöker ha dem ute mycket och de gillar de så klart. De är nyfikna och tultar iväg på egna upptäcksfärder, inte lätt att ha dem ute på egen hand…

 

Igår var Conny Borg & Ingrid Borg Vogel här och gjorde MV-mentaltest för valpar. Tack tack tack igen!!!Väldigt spännande! Jag hade gett valparna mat vid 11 så de skulle hinna äta, smälta maten och vila en stund innan det var dags. Tycker att de allihop visade de sidor som jag tycker mig lärt känna dem. Alla var väldigt sociala, några var solklara apportörer och alla klurade ut snabbt hur de skulle komma till mig på andra sidan kompostgallrena. Jag kommer få protokollen sedan, svårt att minnas detaljer nu, det var så mycket på en gång… Ska bli intressant att jämföra med mentalbeskrivning och mentaltest framöver :)

 

Ikväll har vi varit hos bästa Åsmund på Älmhults veterinärklinik och besiktigat hela ligan. Det tog en stund… men underlättades av att de i princip sov sig igenom förutom när de själva blev besiktigade ;) Inte ett pip när de chippades, tuffa små rackare! Bilfärden gick bra, lite pip och skall när vi började åka men halvvägs så somnade de och somnade nästan direkt på vägen hem. Duktiga! Å inga olyckor på golvet varken hos veterinären eller i bilen!!! OJ! De kissade och bajsade på gräsmattan när vi kom hem, de höll sig länge!

 

Imorgon börjar allvaret för Lira! Då ska hon gå i waterwalken för första gången och det känns härligt att vi förhoppningsvis snart är på banan igen! :D

 

Nu gäller det att njuta av mina små monstervalpar, eller förresten efter kvällen så ska de nog kallas mÖnstervalpar ;) för på fredag flyttar de första fyra…

Posted in Okategoriserade | Kommentering avstängd