”It´s the little details that are vital.

Little things make big things happen”

- John Wooden -

 

Dog Promotion är ett företag som inriktar sig på hundträning med filosofin att: ”Hundträning med ett positivt arbetssätt främjar goda relationer och resultat”. Jag, Petra Nilsson Lindström, erbjuder tjänster i form av privatträning och kurser av kortare eller längre karaktär.

Citatet ovan beskriver väl mitt sätt att se på hundträning. Detaljer, små saker, gör att helhetsresultatet kan bli riktigt bra, då kan det hända stora saker både hos förare och hund!

Jag arbetar gärna med klicker. Jag gillar klickertänket och hur hunden utvecklas till säkerhet och engagemang med den typ av träning.  Det är ett spännande träningssätt som ständigt utvecklar hund och förare. Däremot är jag inte fast i klickerträning utan anpassar mig till individer jag möter i träning, vilket lärande som passar dem bäst.

AGILITY: Jag blev intresserad av Greg Derretts handlingssytem i agility för ca 7 år sedan. Det är ett system som gör agility logiskt för mig och lättförståeligt för hunden. Det bidrar till att hunden får självförtroende, fart och samarbetet med föraren blir optimalt genom samförstånd. Systemet kan ge mig svar på vilka val i en bana jag ska göra och varför. Jag har fått en helt ny förståelse och utveckling inom agility genom systemet. Jag följer systemet så långt jag kan, men behövs det så lägger jag in andra manövrar ex olika typer av blindbyten. Jag har gått många kurser för Greg Derrett och även för Fanny Gott inom systemet. Tidigare har jag gått flertalet kurser för andra instruktörer.

Ett effektivt utfört handlingsbyte bidrar till att minimera den sammanlagda tiden i ditt lopp! Timing och flow är viktigt!

Tävlingsmässigt så började jag tävla agility med min jaktlabrador Bonnie som blev den första labradoren i Sverige att erövra tre cert i agility, men agilitychampion kunde hon inte bli för hon har inte någon utställningsmerit… Med Bonnie tävlade jag SM i agility 2005, 2006, 2007, 2008, 2009. Lira blev alltså min andra agilityhund och hon är både Svensk agility- och hoppchampion. Vi har tävlat SM i agility 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 och kvalade 2016. Bästa placeringen är ett SM lagguld 2012 och en 5:e plats 2011. DM-guld och flera år i rad har vi topplacerat oss på rankinglistan för Årets bästa agilityhund. Elda är Liras dotter och blev en liten kelpie så hon tävlar i medium. Hon startade SM för första gången 2015 och är kvalad 2016. Elda tog fyra cert under sitt första år i klass 3.

LYDNAD: Inom lydnaden arbetar jag även där mycket med klicker och så klart belöningsbaserad träning. Jag har en passion för detaljer men även helheten av ett program är viktigt att fokusera. Jag har gått många kurser ex. för Jenny Wibäck, Mona Kjernholm och Niina Svartberg, som har en träningsfilosofi som är i linje med mina egna tankar. Tävlingsmässigt så blev Lira LP 1, 2, 3 och Svensk lydnadschampion på sammanlagt 14 starter. Lira och jag var med i Talanggruppen för lydnadslandslaget i tre omgångar innan vi drog oss ur. Vi tävlade lydnads-SM 2010 och har många förstapris i elit. Elda har LP 1 och 2 än så länge.

TÄVLINGSPSYKOLOGI: Jag har gått flera kurser inom mentalträning och tävlingspsykologi, bland annat för Niina Svartberg. För egen del som arbetar jag kontinuerligt med min egen prestationsutveckling genom coachning av Jenny Wibäck. Jenny är min mentala tränare och jag uppskattar hennes klokhet massor. Idag räcker det med att jag hör hennes röst för att tända till rätt och fokusera tankarna på det jag har framför mig. Fantastiskt häftigt! Mentalstyrketräning för hundtränare/tävlare är superspännande och jag delger gärna mina egna erfareheter och coachar andra till bättre prestationer inom alla hundsporter! Prestera mera!

Lite fakta om mig…


Foto: Cilla Nilsson

Född: 7 januari 1980
Bor: I Grantinge tillsammans med min man Peter och vår son Wildemar
Yrke/Utbildning: Dr. Medicinsk vetenskap; Folkhälsopedagog /Fil.kand i Folkhälsovetenskap och Pedagogik samt Fil.Mag i Folkhälsovetenskap
Arbetar som: Post Doc. i Folkhälsovetenskap och lektor i Folkhälsovetenskap vid Högskolan i Kristianstad. Forskar om hälsoskapande arbetsplatser inom sjukvården.

Jag undervisar främst på Folkhälsopedagogiska programmet samt Sjuksköterskeprogrammet.

Tävlar för klubbarna: Hässleholm Hundungdom (agility) och Hässleholms Brukshundklubb (lydnad).

Utbildad till: SBK handledare, SBK-B, SBK Allmänlydnadsinstruktör, SBK Instruktör, Agilityinstruktör A1 + A2.

Klubbuppdrag: För närvarande inga klubbuppdrag. Avgick vid årsskiftet 2013/2014 som sekreterare i Kelpieklubben Södras aktivitetsområde. Har tidigare suttit med i Hässleholm HU´s styrelse och styrelsen för Skåne-Blekinge Hundungdom under många år, på i princip alla poster olika år.

Är du intresserad av att anlita mig som instruktör för dig själv eller en träningsgrupp? Hör av dig till mig: petra@dogpromotion.se 

Innehar FA-skattsedel.

Foto: Mette Björne

Comments are closed.