Liras & Redos valpar

Lira parades med Cukid´s Guru ”Redo” den 12/1 och 13/1 2012! De blev så glada och lyckliga att ses igen (som alltid när de ses) :) – ett riktigt kärlekspar!  ♥ 

Vi gjorde ultraljud på Älmhults veterinärklinik dag 32 som visade att där fanns åtta, kanske nio, foster i Liras mage!

Alltså ett helt gäng härliga valpar! :)

Här är de, alla elva! Det var alltså fler än som visades på ultraljudet ;) 5 tikar och 6 hanar föddes den 15 mars 2012.

Lira & Redo!

Lite om Lira & Redo…

Redo är en underbar hane på alla sätt… häftig motor, stabil mentalt, avkopplingsförmåga och ett otroligt trevligt lynne mot både människor och andra hundar.  

Läs mer om Redo på Mariahs hemsida: http://teamredo.bloggplatsen.se/

Jag trodde naturligtvis mycket på kombinationen och behöll själv en valp. 

Mina tankar om hur Lira är…
Lira är en hund som ger mig goda skratt flera gånger om dagen! Hon har så mycket personlighet med roliga miner och uttryck för sig… och hon är vansinnigt egoistisk. Lira är väldigt tacksam att träna med, hon vill verkligen allt och ger allt. Hon tycker all träning är kul, kvittar om det är lydnad, bruks, aglity eller vallning. Allt är kul! Det är en utmaning att ligga steget före henne och tänka ut hur vi ska träna och sen vidare för hon räknar ut kedjor extremt snabbt. Jag har arbetat aktivt med att lära henne skilja på vila och aktivitet, det är viktigt för mig att hunden har ett avslappnat förhållande till vardag när det inte händer något liksom vid träning med andra hundar. Hon är lätt att bryta i aktivitet till vila och har inga problem med att ligga stilla och titta när jag eller andra tränar. Detta är guld värt för mig. Jag känner hela tiden balansgången mellan galenskap och stabilitet i träningen och jag vill ha henne på gränsen och jobbar på att lära mig och henne att hantera det. Hon är trevlig med andra hundar och har ett fint språk. Lira är en häftig hund med många goda egenskaper som jag hoppas kunna bidra med till rasen Australisk Kelpie.

Foto: Emelie Lindgren

 

Comments are closed.